ارتباط با ادمین

درباره ما

درباره نوآوران صنعت سیَلک

شرکت نوآوران صنعت سيَلک برپایه نتایج پژوهش‌هایی که از سال ۱۳۸۴ توسط هیات علمی دانشگاه آزاد کاشان صورت گرفته بود، در آذرماه سال ۱۳۹۲ تأسیس گردید.

در سال ۱۳۸۴ پس از انجام عملیات مقدمات بافندگی و تغییراتی در یک ماشین بافندگی مستعمل، پس از ۶ ماه پارچه شیشه‌ای بافته شده و ثبت اختراع گردید.

پس از آن کاربردهای فزاینده‌تر پارچه‌های شیشه‌ای سه‌بُعدی مد نظر قرار گرفته و پس از طراحی مکانیزم بافت، ساخت ماکت چوبی آن انجام شد.

در سال ۱۳۸۷ بافت آزمایشی این نوع از پارچه ها بر روی یک ماشین سنگین بافت، انجام شد. سپس با تغییر نمره نخ و تراکم و طرح بافت، تأثیر این پارامترها بر خواص منسوج فنی (Techno Textile) نهایی، مورد بررسی قرار گرفت.

در سال ۱۳۸۹ دستگاه مناسب تری جهت بافت نیمه صنعتی این پارچه در اختیار گرفته شد. با ساخت قفسه های مناسب جهت قرارگیری بوبین‌ها، عملیات مقدمات بافندگی آغاز گردید. سپس از انتها به سمت جلو ماشین بافندگی، بیش از ۸۵% قطعات، اصلاح و یا تغییر داده شدند. مکانیزم‌هایی هم‌چون تشکیل دهنه و برداشت نیز جهت این بافت مورد به‌سازی کلی قرار گرفته و مکانیزم پودگذاری نیز با صرف زمان و هزینه نسبتاً زیادی، جهت روان شدن عملیات بافت، مهیا گردید.

پس از بافت اولیه پارچه و مشاهده مشکلات عینی عملیات بافندگی، مجددا تغییراتی و خصوصاً در مکانیزم تغذیه، صورت گرفته و در نهایت عملیات بافت به حالت نیمه صنعتی انجام گرفته و به مقدار کافی از پارچه مورد نظر بافته شد.

به این ترتیب، بر روی یک ماشین پارچه بافی، امکان بافت پارچه‌های سه‌بُعدی با تعداد لایه‌های مختلف به هم دوخته شده پدید آمده و مورد تولید آزمایشی نیز قرار گرفت. این ایده نیز در سال ۱۳۹۰ ثبت اختراع گردید.

در مرحله بعد نیز از پارچه‌های بافته شده، جهت آغشته سازی با رزین های مختلف (پلی استر و اپوکسی) و ساخت قطعات مناسب جهت آزمایشات مختلف، استفاده شد. آزمایشاتی از قبیل خمش، برش، فشار، ضریب عایق صوتی و حرارتی. این آزمایشات به روش استاندارد و بر روی قطعاتی انجام شد.

آزمایشات انجام شده، توان خمشی مناسب این صفحات را جهت کاربرد در سقف و دیوارهای ساختمان نشان می‌دهند. اما به صورت عینی نیز این صفحات از سوی گروهی از متخصصین و انبوه‌سازان، مورد آزمایش قرار گرفت.

طی این آزمایشات، صفحات کامپوزیتی با قطر ۲.۷ سانتیمتر و وزن ۵ کیلوگرم در متر مربع، توانستند تا ۱۴۰۰ کیلوگرم در متر مربع بار توزیعی را با دهنه ۶۰ سانتیمتر و با خیز مجاز تحمل نمایند. لازم به ذکر است که بر اساس آئین نامه‌ها، تحمل ۳۰۰ کیلوگرم در متر مربع بار توزیعی برای ساختمان‌های مسکونی و ۶۰۰ کیلوگرم برای آمفی تئاترها و سالن‌های جشن و… مناسب می‌باشد. به‌علاوه، این صفحات به خوبی در مقابل ضربات سنگین و تنش حاصله نیز مقاومت خود را نشان دادند.

با جمع‌بندی از نتایج این پژوهش‌ها و آزمایشات، شرکت نوآوران صنعت سيَلک به منظور گسترش تحقیق و توسعه و ورود به مرحله تولید صنعتی و همچنین تسریع دامنه دانشی آن به سایر کاربردها در تاریخ ۲۴ آذرماه ۱۳۹۲ تأسیس گردید.

پس از تأسیس شرکت، با استفاده از تکنیک بافت رو به رو (Face to Face) و با عرض بافت ۴ متر و اعمال اصلاحات و تغییرات فراوان در آن و ایجاد مکانیزم‌های معقول و لازم، دستیابی به یک ساختار سه‌بُعدی که در آن نخ‌های شیشه‌ای در سه راستای عمود بر هم قرار گیرند، مهیا شد. سپس طی آزمایشات متعدد، انواع رزین‌ها برای آغشته نمودن پارچه سه‌بُعدی تولیدی مورد آزمایش قرار گرفت و رفتار فیزیکی و مکانیکی و مقاومت آن‌ها در مقابل حریق مقایسه شد. نتایج این آزمون‌ها طی گزارشاتی به کارشناسان و متخصصین بخش ساختمان کشور عرضه و اعجاب آنان را برانگیخت.

اینک پارچه سه‌بُعدی شیشه‌ای، بدون كپی‌برداری تکنولوژی تولید از ماشین­آلات خارجی، با پشت سر گذاشتن مراحل بافت و رزین‌زنی و ملات‌زنی آزمایشگاهی و صنعتی، وارد بازار شده و دارای متقاضیان رو به رشدی می‌باشد.

ایران (شرکت نوآوران صنعت سیلک) تنها کشوری است که دارای امکانات بافت پارچه سه‌بعدی با نخ شیشه با عرض ۴ متر است. دیگر کشورها حداکثر امکان بافت تا عرض ۲.۲ متر را دارا می‌باشند. اخیراً محصول با عرض 3 متر نیز در دنیا عرضه شده است.