ارتباط با ادمین

سالن اجتماعات حضرت ولی عصر (عج)​

سالن اجتماعات حضرت ولی عصر (عج)

کارفرما: مجموعه اقامتی زائرسرا حضرت ولی عصر(عج)

محل پروژه: کاشان-مشهد اردهال

متراژ پروژه: ۱۲۴۰ متر مربع

شرح پروژه:

پروژه مذکور، واقع در مرتفع‌ترين نقطه منطقه زيارتي”مشهد اردهال” می‌باشد. نوع سازه، خرپای سوله‌ای بوده که سقف با تيرهای Z، تير ريزی شده و فاصله آکس به آکس تيرها از ۵۰ تا ۵۸ سانتی‌متر متغير است. ابعاد سوله ۴۱.۳*۳۰ متر می‌باشد. سقف اين پروه توسط پانل‌های سه‌بعدی کامپوزيتی توخالی شرکت نواوران صنعت سيلک، با ارتفاع خاب ۲.۷ و تراکم ۳.۲ با رزين پلی‌استر و از نوع معمولی نصب گرديد.

ابتدا بنا به درخواست کارفرما، تصميم به نصب سپري نمره ۴، عمود بر تيرهای Z گرفته شد. لذا ۳۰۰ شاخه سپری مورد نياز پس از مرحله نقاشی به محل پروژه منتقل گرديد. سپس ريسمان‌کشی روی سقف، برای حفظ حالت موازی بودن سپری‌ها در طول مسير انجام گرديد  و جوشکاری  سپری‌های عمود بر Z به فاصله ۸۰ سانت به ۸۰ سانت شروع شد. .

با اين کار پانل‌ها درجهت طول، توسط سپری ها مهار شده و در جهت عرض روی ۴ تير قرارمی‌گيرند. پانل‌ها روی تيرهای اول و چهارم  Zبه‌صورت نصف قرار می‌گيرد تا پانل‌های قبلی و بعدی نيز بتواند روی تير قرار بگيرند.

باتوجه به طول باله تيرهای Z که ۵ سانت بود در تيرهای اول و چهارم، هر قطعه ۲.۵ سانتی‌متر درگيری با تير داشتند. طبيعتاً پانل‌های در تيرهای دوم و سوم به‌صورت کامل قرارگرفت. بدين ترتيب هر پانل درون سه قاب ۸۰*۵۵ سانت قرارگرفته شد. هر پانل توسط ۱۲ پيچ به روی تيرها فيکس گرديد، که ۸ پيچ  کناری علاوه برپيچ شدن روی تير به سپری نيز متصل می‌شدند.

براي پيچ‌های مورد استفاده برای نصب پانل‌ها، از نوع سرمته ساخت  شرکت “همرو” تايوان استفاه گرديد. طول رزوه پيچ ۶.۵ سانت بود که با يک واشر ۴ سانتي با ضخامت  ۳ ميلي‌مترازجنس ورق سياه، پانل‌ها را به تيرها متصل نمود. علت استفاده از واشر، جلوگيری از لهيدگی در پانل در محل پيچ بود.

با توجه به مختلف بودن دهنه تيرهاي  Z، سه طرف پانل‌ها از قبل در شرکت برش داده شد و يک طرف آن در محل پروژه و پس از اندازه‌گيری دهنه برش داده شد.

پس از نصب کليه پانل‌ها که ۹۶۰ عدد بود، در قسمت بالای سوله (راس مثلث) که بين پانل‌ها به دليل شيب سقف فاصله ای حدود ۵ سانت ايجاد شده بود، با پارچه دو بعدی و رزين پلی‌استر درزگيری شد، تا درهنگام بتن ريزی از ريزش ملات جلوگيری گردد.

پس اتمام کامل کار، باتوجه به اين‌که پانل‌ها روی سطح شيب دار نصب شده بود، طبق صلاح ديد کارشناس عمران برای درگيری بهترملات ماسه سيمان  با سقف از ميلگرد نمره ۶ آجدار برای مسلح نمودن ملات استفاده شد. بدين صورت که هر نيمه سقف به ۶ مربع فرضی (دو رديف سه تايی) تقسيم شد و قطر اين مربع ها را با ميلگرد جوشکاری گرديد (هر نيمه سقف 6 ضربدر و کلاً ۱۲ ضربدر با ميلگرد).

لازم به ذکر است که به دليل متخلل بودن يک‌طرف سطح پانل‌ها در گيری پانل با ملات سيمان بدون هيچ مشکلی صورت می‌گيرد، اما  به دليل شيب‌دار بودن سقف جهت اطمينان کار از اين مش فلزی نيزاستفاده شد.

در پايان نيز روی سقف به قطر ۴ سانت از ملات ماسه سيمان استفاده گرديد.

علاوه بر مباحث باربری اين نوع سقف وهمچنين بحث زلزله از ويژگی‌های بارز اين پروژه سرعت عمل فوق العاده بالای اين کار بود چرا که ۱۲۴۰ متر مربع سقف تنها در مدت ۵ روز (باتوجه به کوهستانی بودن منطقه و سرمای شديد و بارش برف و وزش شديد باد) اجرا و تحويل گرديد.

آخرین مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *