سقف ساختمان (پوشش سازه‌ای سقف)​

سقف ساختمان (پوشش سازه‌ای سقف)

مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی، با توجه به اهداف مركز در زمینه سبک‌سازی در ساختمان­ها و بهبود صنعت ساخت و ساز در كشور، و ماموریت آن در کمک به توسعه فناوری‌های نوین ساختمانی و شهرسازی، و نظر به این که دستیابی شرکت نوآوران صنعت سیلک به فناوری نوین و بومی بافت پارچه سه بعدی با نخ شیشه و کامپوزیت‌های تقویت‌شده با آن می‌تواند جهش انقلابگونه قابل ملاحظه‌ای را در حوزه فناوری‌های نوین ساختمانی برای کشور به ارمغان آورد؛ پس از بالغبر سه سال و نیم آزمون و پژوهش، سرانجام نظریه فنی و گواهی لازم را برای کاربرد صفحات کامپوزیت سبک و توخالی شرکت بهعنوان پوشش سازهای در سقف ساختمان در تاریخ ۲۳ خردادماه ۱۳۹۷ صادر نمود.

شرکت محصول تکمیلی دیگری را نیز بر پایه همین صفحات کامپوزیت شرکت پرشده با ملات بتن آماده انجام آزمایشات مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی و اخذ گواهی نظریه فنی نمود. تاییدیه بخش سازه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای کاربرد پانل کامپوزیت پرشده با ملات بتن شرکت به‌عنوان سقف ساختمان با دهنه ۹۰ سانتی‌متر در در آبان‌ماه ۱۳۹۸ صادر گردید. آزمایشات بخش سازه بر روی پانل‌های شرکت در این مورد، دهانه یک‌متر را با موفقیت پشت سر گذاشت، اما به‌خاطر حساسیت خزش، دهانه ۹۰ سانتی‌متر اعلام شده است.

آزمون بسیار موفق بهمنماه ۱۳۹۸ بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز مرز ۲ ساعت را برای سقف واقعی در برابر آتش بالای ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد پشت سر گذاشت در حالی‌که دمای روی سطح پانل سقف پس از ۱۲۰ دقیقه که در معرض آتش قرار داشت در نقاط مختلف سقف بین ۲۲.۴ تا ۵۳.۷ درجه سانتی‌گراد بیشتر نبود (درجه حرات ۳۸ تا ۵۳ درجه سانتی‌گراد عمدتاً مربوط به محل اتصال پانل سقف به تیرچه آهتی سقف بود. به عبارت دیگر سقف پس از ۲ ساعت تنها در نقاطی که با اسکلت اتصال داشت، ناشی از دمای اسکلت ساختمان تا این حد گرم شده بود و بقیه نقاط سقف در حد 22 درجه سانتی‌گراد باقی مانده بودند). در پایان ۱۲۰ دقیقه آزمون، حداکثر تغییر مکان اضافه ایجاد شده در سقف ۱.۴ میلی‌متر و کمتر از مقدار مجاز بوده و سقف حتی معیار تغییر شکل بارهای ثقلی بدون اعمال آتش را نیز تامین نمود. بدین ترتیب آزمونه مزبور تـا دقیقـه ۱۲۰ هـر دو معیـار یكپـارچگی و نارسانایی را برآورده كرد.

این محصول تکمیلی به سرعت مورد تایید نهایی مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی قرار گرفت و گواهی لازم برای کاربرد صفحات کامپوزیت پر شده با ملات بتن شرکت بهعنوان پوشش سازهای در سقف ساختمان با دهانه ۹۰ سانتی‌متر در تاریخ ۱۱ خردادماه ۱۳۹۹ صادر گردید. طبقات زیرین ساختمان (پارکینگ‌ها) و هم‌چنین سقف طبقات جدید بر روی ساختمان‌های موجود در همین گواهی نظریه فنی صادره پوشش داده شده است. نظر به بسیار جدید و بدیع بودن این پانل‌های کامپوزیت، مرکز در صدور گواهی نظریه فنی برای شروع کار جانب احتیاط را رعایت نمود.

وزن  این محصول جدید شرکت متر مربعی ۴۵ کیلو گرم می‌باشد (در مقابل صفحات کامپوزیت توخالی شرکت که متر مربعی حدود ۴ کیلوگرم می‌باشند). به لحاظ مشخصات فنی برتر (کرنش و خزش) این محصول (که علی‌رغم وزن بیشتر آن، کماکان قریب به یک چهارم وزن سبک‌ترین سقف مرسوم در بازار است) پیش‌بینی می‌شود مورد استقبال بسیار زیاد برای سقف ساختمانها و سبک‌سازی سازه آن قرار گیرد.

در کاربردهای ساختمانی این محصول می‌تواند به طور وسیعی به عنوان جایگزین دال‌های بتن آرمه، سقف‌های کامپوزیت، سقف‌های آجری، سقف‌های عرشه فولادی، سازه‌های L.S.F، و هم‌چنین جایگزین انواع تیغه‌ها، دیوارهای جدا کننده و . . . مورد استفاده قرار گیرد. در تمام سقف‌های مورد اشاره، صفحات کامپوزیتی تقویت شده با پارچه سه بعدی بافته شده با نخ شیشه (اعم از سبک توخالی، یا پرشده با ملات مخصوص) می‌تواند جای‌گزین همه لایه‌هایی گردد که بر روی تیرچه‌ها قرار می‌گیرند. در این حالت صفحه کامپوزیتی مستقیماً بر روی تیرچه‌ها پیچ شده و نقش همه لایه‌های روی تیرچه را بازی می‌کند (تحمل خمش، عایق صوتی و حرارتی).

در همه این موارد این صفحات می‌توانند علاوه بر تحمل بارهای خمشی و ضربه پذیری، عملکرد بسیار عالی را به عنوان عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی داشته باشند. وجود میلیون‌ها لیف در راستاهای مختلف و هم‌چنین هوای محبوس بین دو لایه (در مورد پانل سبک توخالی)، خواصی هم‌چون عایق صوتی و حرارتی را به این صفحات بخشیده و پوسته رزینی تشکیل شده بر روی لایه ها، نفوذ رطوبت را برای سال‌ها، غیر ممکن می‌سازد.   

به‌طور کلی، نسبت بالای استحکام به وزن صفحات کامپوزیتی شرکت، مهم‌ترین مزیت مشترک در هر کاربردی می‌باشد، به‌علاوه، عمر خستگی بالای این مواد و تحمل بار خمشی بسیار بالا و مقاومت در برابر مواد شیمیایی و خوردگی و پوسیدگی از دیگر مزایای چشم‌گیر آن‌ها خواهد بود.

کلیپ زیر شما را با کاربرد این. صفحات کامپوزیتی در سقف ساختمان بیشتر آشنا می‌کند:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *